Smögen

Smögen är en speciell plats med mycket karaktär. Kanske kommer namnet Smögen från det så kallade Smyghålet, det trånga sundet mellan öarna Smögen och Kleven. Smögen är en naturlig hamn där fiske och sjöfart har varit de traditionella näringarna i många hundra år.

Läget är perfekt för att hitta ut till havs eller gömma sig för stormarna. Fiskarnas hus och virvlande gator klättrar längs klipporna.

Byggnadsstilarna har inspirerats från de många sjöresor som invånarna i generationer gjort till Norge, Danmark och längre bort. Vid förra sekelskiftet började Smögen utvecklas till en exklusiv badort. Tidens ideal var nationalromantik. De små husen för fiskarnas familjer och fiskebodarna för redskap, får nu sällskap av nya hus i ny stil.

Blandningen ger Smögen mycket av dess alldeles speciella karaktär. I Smögen finns tradition och historia. Här finns också fortfarande ett livaktigt fiske.

Från hamnen och fiskehallarna kan du följa den 600 meter långa träbryggan förbi butiker, caféer och restauranger som trängs med fiskebodarna. Längs bryggan ligger små, stora och ännu större båtar på rad under säsong.

I slutet av bryggan ligger klippbadet Vallevik, där du kan ta ett dopp en varm sommardag. Strax utanför samhället finns fler barnvänliga badstränder och släta klippor för bad och promenader. Eller bara för att sitta ned en stund och drömma sig bort mot Västerhavets horisont och låta tankarna kryssa mellan kobbar och skär. Smögen har en egen karaktär. Det upptäcker allt fler som gärna kommer hit på besök.

Källa: smogenmagasinet.se

Smögens fisketurer Sjöbod Hummer Kräfta

Boende på Smögen

På Smögen finns det många bra boendealternativ. Nedan listas några av de boende som vi rekommenderar om ni söker boende när ni besöker oss.

Sjösportgården startade som tunnbinderi i början av 1900-talet och övergick år 1944 till konservering och rökning av det som havet hade att erbjuda. När orten Smögen sedan utvecklades var inte Sjösportgården sen att följa med och idag är det turistnäringen som utgör större delen av verksamheten.

Sjösportgården är belägen endast ett stenkast från ett av Sveriges mest berömda turistmål ”Smögenbryggan” och har öppet året runt. Sjösportgårdens huvudsakliga verksamhet är fokuserad på, men inte begränsad till, konferens, boende och måltider i vår restaurang. Kontakta oss gärna för information om skräddarsydda paket som passar just er.

Telefon: 0523-70302 Hemsida: www.sealodge.se

Makrillvikens vandrarhem

Tänk dig att få börja dagen med ett morgondopp alldeles utanför husknuten, kanske ta en kajaktur efter frukosten, spendera dagen på solvarma klippor och äta färska skaldjur medan du ser solen gå ner i havet…

Så kan en dag hos oss se ut.

Telefon: 0523-315 65 Hemsida: www.makrillviken.se

Johannesvik Camping

Johannesviks Camping & Stugby är en vackert belägen camping på den svenska västkusten, nära Smögen. Med egen badplats och aktivteter så som; minigolf, ponnyridning, krabbfiske/fisketurer, tipspromenader- och trubadurkvällar kan vi garantera en upplevelse!

Telefon: 0523-323 87, Hemsida: www.johannesvik.nu

Wiggersviks Camping

Det omväxlande Bohusländska skärgårdslandskapet ger alla möjligheten till avkoppling och njuta av det salta vattnet och den ljuva havsutsikten från våran vackra camping i Kungshamn.
Ca 2,5 km från Kungshamns centrum och ca 3,5 km från Smögen.

Telefon: 0523-326 35, Hemsida: www.wiggersvik.se

Ramsvik - Stugby och Camping

Längst ute i havsbandet, en mil norr om Smögen på Västkusten, ligger lilla mysiga Ramsvik Stugby & Camping. Omgivet av hav, sandstrand och solvarma klippor är Ramsvik det allra bästa stället att njuta av det vackra Bohuslän. Här hittar ni alla ingredienser för en perfekt semester på kusten vid havet!

Telefon: 0523-503 03, Hemsida: www.ramsvik.nu

Örns Camping

Njut av havet och vår sköna natur. Ta en tur på minigolfbanan. Prova på hästryggen (för de mindre). Ta en fisketur.

Telefon: 0523-34335, Hemsida: www.ornscamping.com

Utpost Hållö vid Smögen är ett oemotståndligt vandrarhem med fantastiska möjligheter till konferens. Vandrarhemmet är beläget på sydsidan av naturreservatet Hållö

Telefon: 0703-53 68 22, Hemsida: www.utposthallo.se

Smögens Havsbad

Smögens Havsbad är en av Sveriges vackraste hotell-, konferens-, och spaanläggningar, beläget i Bohuslän på den svenska västkusten. Här finns 70 hotellrum och tre sviter fördelade på två hotellbyggnader. Komplett spa med stort utbud av behandlingar, stor konferensanläggning samt à la carte restaurang specialiserad på havets läckerheter. Välkommen till havet, klipporna och hotellet!

Telefon: 0523-66 84 50, Hemsida: www.smogenshafvsbad.se

Solviks Camping och Stugby

Solviks campingplats ligger 3 km norr om Smögen och Kungshamn, direkt vid havet i en vindskyddad dalgång. Stugbyn Dalbyn/Dalbyn+ ligger också i dalen vid kanten, lite åtskild från husvagnar och tält. Bergbyn/Bergbyn+ ligger i bergen, på en platå ovanför campingplatsen med mycket blommande buskar kring sig. Strandbyn/Strandbyn+ ligger vid viken med vattnet nedanför altanen.

Telefon: 0523-188 90, Hemsida: www.solvikscamping.se

Sotenäs Camping

Vi driver en liten mysig naturskön camping med uthyrning av stugor samt plats för husvagnar och tält. Hos oss på Sotenäs camping bor du billigt och bra. Med eget klippbad och nära in till vimmlet och kommersen i Kungshamn och Smögen.

Telefon: 0523-376 01, Hemsida: www.sotenascamping.se

Hunnebostrands Camping

Här på Hunnebostrands Camping och Stugor har du allt som du kan tänkas behöva på din semester. Campingen är vackert belägen i en naturskön miljö centralt i Hunnebostrand. Här är det aldrig långt till salta dopp (ca 900 meter) eller andra upplevelser för de av er som vill ha lite variation från livet bland klippor och badplatser.

Telefon: 0523-50 112, Hemsida: www.hunnebostrandscamping.se

Med sin storslagna västkustnatur är Bohus-Malmön en extraordinärt vacker ö. Skiftande omgivningar i hjärtat av Bohuslän, där hav möter klippor i ljuv harmoni. Bohus-Malmön ger dig och dina vänner möjligheten att följa naturens växlingar på nära håll och sammanstråla i ett rum utöver det vanliga.

Telefon: 0523-352 10, Hemsida: www.bohus-malmon.se